• Zápis do 1. ročníka

  • Návšteva obecnej knižnice

    Návšteva obecnej knižnice

    Dňa 25. marca 2024 sme so žiakmi VI. A a VII. A triedy navštívili Obecnú knižnicu v Kluknave. Pani knihovníčka nám predstavila vynovenú knižnicu, porozprávala o aktivitách v knižnici a jej budúcich plánoch, porozprávala nám o všelijakých knihách, predstavila nové tituly, ktoré zakúpili a motivovala nás k čítaniu.

    S láskou sme si prelistovali knihy, ktoré nás zaujali a povedali sme si, že sa sem ešte v čase otváracích hodín vrátime a niektoré z nich si vypožičiame. Potom pani knihovníčka vyhodnotila aktivitu Obecnej knižnice (kresby) a odmenila troch žiakov VII. A triedy, ktorí sa aktivity zúčastnili – M. Zimmermanna, S. Cakla a S. Papcunovú.    

    Na záver sa pani učiteľky slovenského jazyka a literatúry Mgr. Monika Čechová a Mgr. Anna Kaprálova veľmi pekne poďakovali za prijatie, že práve v tomto mesiaci, ktorý je venovaný knihám, mohli prežiť vyučovaciu hodinu SJL mimo školských lavíc - v Obecnej knižnici v Kluknave a po spoločnej fotografii sa vrátili do školy na ďalšie vyučovacie hodiny.

    Zapísala: Mgr. Monika Čechová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva obecnej knižnice.

  • Beseda so spisovateľkou Lenkou Šingovskou

    Beseda so spisovateľkou Lenkou Šingovskou

    V pondelok 18. marca 2024 si žiaci druhého stupňa užili zážitkovo-náučné podujatie, ktoré pre nich pripravila Lenka Šingovská, spisovateľka, zakladateľka vydavateľstva Class a občianskeho združenia Class Slovakia.

    Okrem toho je aj autorkou zážitkových projektov a zostavovaľkou 10 publikácií, ktoré spája jedno – láska k vlasti. Našich žiakov oboznámila s príbehom zo slovensko-anglickej knihy Dodo v krajine permoníkov, vďaka ktorej spolu odhaľovali tajomný svet permoníkov strážiacich podzemné poklady hôr a chrániaci ich pred zneužitím. Pomáhajú statočným baníkom v ich ťažkej práci a bdejú nad ich životom a zdravím, pretože ľudský život je vzácnejší ako všetky poklady sveta. Okrem toho, že žiaci spoznali podzemné bohatstvo, oboznámili sa aj so zašlou slávou banskej histórie na území Slovenska. Žiaci mali možnosť nahliadnuť aj do drevenej truhlice, v ktorej sa ukrývali vzorky pokladov (hornín a nerastov) z bane, ako napríklad kryštáliky mede, opálu, soli, železnej rudy, či čierne uhlie. Predstavený knižný príbeh Dodo v krajine permoníkov nesie v sebe znaky rozprávky a vychádza z historickej skutočnosti. Toto podujatie bolo obohatené aj peknou výstavou ilustrácií zo spomínanej knihy. V závere nechýbal ani priestor na množstvo zvedavých otázok žiakov, ktoré kládli autorke. Tá im na každú z nich ochotne odpovedala. Žiadna otázka nezostala nezodpovedaná.

    Zapísala: Mgr. Lenka Kluknavská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou Lenkou Šingovskou.

  • Rozprávkový kvíz v špeciálnych triedach

    Rozprávkový kvíz v špeciálnych triedach

    Kniha od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov všetkých ľudí. A práve mesiac marec je spájaný s knihou.

    Aby sme podporili záujem žiakov o čítanie kníh, prehlbovanie vedomostí a rozvíjanie aktivít, ktoré s čítaním súvisia, pripravili sme si pre nich „Rozprávkový kvíz“. Najprv sa žiaci oboznámili s rôznymi rozprávkovými knihami, potom si zopakovali informácie o rozprávke, prípadne si osvojili nové vedomosti. „Rozprávkový kvíz“ pozostával z niekoľkých cvičení, kde úlohou žiakov bolo pomenovať rozprávku podľa indícii, označiť správne tvrdenie o rozprávke, priradiť obrázok k názvu rozprávky, nakresliť rozprávku a iné. Žiaci pracovali v skupinách. Po vypracovaní kvízu, pani učiteľky kvíz vyhodnotili a žiaci boli odmenení podľa úspešnosti. Podujatie pripravili triedne učiteľky: 4.F - Bc. Ružena Papcunová, 4.G - Mgr. Beáta Semanová, 5.D - Mgr. Lenka Gengeľová.

    Zapísala: Mgr. Lenka Gengeľová, učiteľka 

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozprávkový kvíz v špeciálnych triedach.

  • Divadelné predstavenia v anglickom jazyku

    Divadelné predstavenia v anglickom jazyku

    V dňoch 6. a 15. marca 2024 sa naši žiaci 4. A až 8. A triedy pod vedením JUDr. Radky Ščurkovej zúčastnili divadelných predstavení v anglickom jazyku, ktoré sa konali v Historickej radnici v Košiciach.

    Činoherná anglicko-slovenská divadelná inscenácia pod názvom „United Neighbours of London“ bola koncipovaná ako učebná pomôcka pre starších žiakov. Našim šiestakom, siedmakom a ôsmakom sa tak naskytla jedinečná príležitosť si zábavnou a nenútenou formou upevniť poznatky a vedomosti z anglického jazyka. Obohatili si nielen gramatiku, slovnú zásobu, ale aj hovorové frázy, s ktorými sa môžu stretnúť v reálnom živote. Okrem zaujímavého príbehu o susedoch žiakov ohúril aj anglický prejav s použitím atraktívnych dialektov, variabilná scéna, žánrovo rôznorodá hudba a pestré herecké kreácie.

    Druhé z predstavení bolo zamerané na žiakov z nižších ročníkov a nieslo názov „Dick Whittington and His Cat“. Divadelná forma so zvieracím námetom bola v tomto prípade pútavo doplnená o veselé anglicko-slovenské pesničky, ktoré našich štvrtákov a piatakov nepochybne zaujali.

    Pedagogický dozor počas jednotlivých predstavení starostlivo vykonávali pani učiteľky Mgr. Magdaléna Ferencová a Mgr. Tatiana Čarnoká.

    Z košického divadla sme v oboch prípadoch všetci odchádzali obohatení o nevšedný cudzojazyčný zážitok vysokej kultúrnej hodnoty a už teraz sa tešíme na ďalšie náučné anglicko-slovenské inscenácie.

    Zapísala: JUDr. Radka Ščurková, vedúca PK cudzích jazykov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenia v anglickom jazyku.

  • Beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom

    Beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom

    Dňa 4. marca 2024 nás poctil svojou návštevou pán spisovateľ Valentín Šefčík – jeden z mála autorov poézie pre deti a mládež. Veľmi príjemného stretnutia s týmto autorom sa zúčastnili žiaci I. stupňa a žiaci 5. A triedy.

    Pán spisovateľ sa žiakom najprv predstavil, porozprával im o svojom živote a o svojej tvorbe. Žiaci mali možnosť vypočuť si rozprávanie autora o tom, ako diela tvoril, v akom období vznikali, aká bola motivácia k ich napísaniu, priblížil nám aj priebeh ich písania. Dozvedeli sme sa aj to, že taká báseň sa nepíše ľahko a rodí sa dlho. Žiaci mali možnosť vypočuť si aj úplne prvú báseň o pyšnom slonovi, ktorá nie je zverejnená v žiadnej z kníh. Pán spisovateľ nám predstavil 5 kníh zo svojej tvorby: Kniha na vydaj, Kamienky pri ceste, Basta fidli, Bola raz jedna láska a Zázraky. Ako to už názvy naznačujú, sú to originálne knihy básní pre deti. Sú nekonečne vynaliezavé, nechýba v nich fantazijnosť, hravosť, vtip aj humor. Pán Šefčík nám dokázal, že básne, ktoré píše, vie aj zarecitovať. Pútavým prednesom autor tešil a dotýkal sa duší žiakov v priebehu celého stretnutia. Nechýbal ani priestor na zvedavé otázky žiakov, ktoré kládli spisovateľovi. Ten im na každú z nich ochotne odpovedal. Žiadna otázka nezostala nezodpovedaná. V závere besedy sa predstavili aj naši mladí recitátori – Kristína Čarnoká, Veronika Bogačevičová z V. A triedy a Alžbetka Cenká z III. A triedy, ktoré zarecitovali básne z autorovej tvorby a pán spisovateľ ich za krásny prednes odmenil jednotkami do žiackych knižiek. Žiaci si z tejto besedy odniesli pekné zážitky, nové poznatky, fotky a dokonca aj autogramy. Ďakujeme pánovi spisovateľovi za príjemne strávený čas a prajeme mu veľa dobrých nápadov pri tvorbe a tešíme sa na ďalšie zbierky básní.

    Zapísala:Mgr. Lenka Kluknavská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom.

  • OZNAM

    OZNAM

    Milí rodičia!

    Vzhľadom na výskyt žltačky prosíme o zvýšenú hygienu rúk. Po dohode s RÚVZ Spišská Nová Ves bude vydaná vyhláška, na základe ktorej budú zaočkovaní všetci zamestnanci aj žiaci. Odporúčam využiť  túto možnosť, pretože očkovanie je celoživotné. Osoby, ktoré boli v úzkom kontakte s nakazenými sú sledované u svojho lekára. Ďakujeme za zhovievavosť.

    RNDr. Jela Zimmermannová, riaditeľka školy

  • OZNAM

    OZNAM

    Vážení rodičia,

    na základe odporúčania RÚVZ v Spišskej Novej Vsi a po dohode so zriaďovateľom školy vyhlasujeme od 15. februára 2024 CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY z dôvodu vysokej chorobnosti v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R. Nástup do školy bude v stredu 21. februára 2024.

    RNDr. Jela Zimmermannová, riaditeľka školy

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Dňa 23. februára 2024 sa v našej škole konalo školské kolo súťaže Hviezdoslavov  Kubín.  Tento rok je to už 70. ročník tejto najznámejšej a najprestížnejšej recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy.

    Hviezdoslavov Kubín pôvodne vznikol pre potreby zdokonalenia výslovnosti v slovenskom jazyku, postupne sa však pretváral, prepájal sa s inými druhmi umenia a nadobúdal súčasnú podobu.  Je vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.

    Školského kola sa zúčastnili recitátori – víťazi triednych kôl. Bohatá účasť recitátorov v školskom kole bola najmä  v I. a II. kategórii. No zaujímavosťou bolo, že v III. kategórii sme mali veľa chlapcov, čo sa málo kedy stáva.

    Výsledky školského kola:

    POÉZIA:

    I. kategória:  1. miesto: Elena PALKOVÁ (3.A), 2. miesto: Ela ČECHOVÁ (3.A), 3. miesto: Dávid VAŠČÁK (2.A), Miroslava BRUTOVSKÁ (4.A)

    II. kategória: 1. miesto: Liliana BRUTOVSKÁ (6.A), 2. miesto: Veronika BOGAČEVIČOVÁ (5.A), 3. miesto: Kristína ČARNOKÁ (5.A)

    III. kategória: 1. miesto: Nina LENÁRTOVÁ (8.A), 2. miesto: Samuel CAKL (7.A), 3. miesto: Pavol KURILLA (8.A)

    PRÓZA:

    I. kategória: 1. miesto: Abigail Marlee MASLÍK (4.A), 2. miesto: Nela NEHILOVÁ (4.A), 3. miesto: Ema KAPRÁLOVÁ (4.A), Elena TREMKOVÁ (2.A)

    II. kategória: 1. miesto: Aneta VAŠČÁKOVÁ (6.A), 2. miesto: Natália HOPPEJOVÁ (6.A), 3. miesto: Dominika MIREKOVÁ (6.A)

    III. kategória: 1. miesto: Filip FERENC (8.A)

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny umelecký zážitok, za pekne prednesené básne, ale aj texty. Ďakujeme za to (najmä tým najmenším), že mali odvahu postaviť sa pred porotu a publikum a predniesť poéziu alebo prózu.

    Našu školu budú reprezentovať víťazi z každej kategórie v okresom kole  dňa 26.03.2024 v CVČ v Gelnici. Držíme im prsty!

    Zapísala: Mgr. Magdaléna Ferencová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - školské kolo.

  • Po stopách Ľudovíta Štúra

    Po stopách Ľudovíta Štúra

    V prvom polroku školského roka sa siedmaci v učive slovenského jazyka a literatúry prvýkrát stretávajú s osobnosťami generácie zoskupenej okolo Ľudovíta Štúra – tzv. štúrovcami a ich literárnou tvorbou. Hoci meno slovenského jazykovedca, politika a novinára určite poznajú z počutia a možno z učiva vlastivedy, presné informácie o ňom ešte nemajú. S cieľom priblížiť žiakom osobnosť Ľudovíta Štúra sme zorganizovali besedu s autorom blogu Nie je túra bez Štúra a zároveň bývalým žiakom našej základnej školy – Radoslavom Hoppejom.

    Rado zavítal medzi žiakov VII. A a VII. B triedy vo štvrtok 22. februára 2024. Vystúpil s prezentáciou, v ktorej priblížil osobnosť Ľudovíta Štúra v prepojení s jeho vlastným internetovým blogom, prostredníctvom ktorého objavuje známe i menej známe historické či prírodné pamiatky Slovenska. Sám seba považuje za „turistu vo vlastnej krajine.“

    Siedmaci sa spolu s Radom vybrali po stopách Ľudovíta Štúra do Košíc, Levoče, Bratislavy, Liptovského Mikuláša i Modry. Prezentácia ich veľmi zaujala a v závere boli úspešní v kvíze, ktorý si pre nich influencer Rado pripravil. Pomyselnú cestu po Slovensku Rado obohatil aj o témy zdravého životného štýlu i enviromentálnej výchovy, na ktoré upozorňuje svojou prácou.

    Zážitok to bol pre žiakov veľkolepý. Na základe Radových tipov na výlety by sa radi v blízkej budúcnosti vybrali po stopách Ľudovíta Štúra aj reálne.

    Radoslavovi Hoppejovi veľmi pekne ďakujeme za návštevu našej základnej školy a prajeme mu ešte veľa úspešných túr!

    Zapísala: Mgr. Anna Kaprálová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Po stopách Ľudovíta Štúra.

  • Ruské slovo - celoslovenské kolo

    Ruské slovo - celoslovenské kolo

    Dňa 9. februára 2024 sa v priestoroch CVČ v Košiciach konalo celoslovenské kolo súťaže Ruské slovo.

    Zúčastnilo sa 72 žiakov zo základných a stredných škôl. Našu školu reprezentovala žiačka VIII.A triedy Nina Lenártová. Obsadila druhé miesto vo svojej kategórií. Srdečne blahoželáme.

    Zapísala: PaedDr. Zuzana Lenártová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ruské slovo - celoslovenské kolo.

  • Karneval štvrtých ročníkov

    Karneval štvrtých ročníkov

    Ako iste vieme, fašiangy sú obdobím zábav, plesov a rôznych kultúrnych podujatí. V tomto duchu zábavy sa opäť, ako každý rok, aj našou školou ozývala hudba, detský smiech a radosť.

    Dňa 8. februára 2024 sa v štvrtáckych triedach konal karneval. Pre žiakov bolo pripravených množstvo zábavných aktivít, hier a občerstvenie. Všetci sme sa spoločne zabavili a užili si deň v maskách plnými dúškami.

    Moje poďakovanie patrí aj kolegyniam, ktoré sa podujali na prípravách a spoločne sme vytvorili príjemnú a veselú atmosféru. 

    Zapísala: Mgr. Dominika Richnavská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval štvrtých ročníkov.

  • Miro Žbirka – Roky a dni

    Miro Žbirka – Roky a dni

    V stredu 7. februára 2024 sme sa so žiakmi siedmych ročníkov vybrali do Košíc, do múzejnej historickej budovy na Námestí Maratónu mieru. Áno. Východoslovenské múzeum Košice. Prilákala nás tam výstava s názvom Miro Žbirka – Roky a dni.

    Vzhľadom na to, že tento rok na literatúre sme sa s jeho menom stretli po prvýkrát pri piesňach, chceli sme sa oboznámiť nielen s hudobnou kariérou sólového umelca či tímového hráča – „modusáka“, ale aj s osobným životom „neoficiálneho člena“ The Beatles, milovníka trojprúžkových tenisiek a anglického humoru. Na výstave nás okrem iného zaujal audiovizuálny tunel, kde sme mohli zažiť pravú koncertnú atmosféru a aj hudbu a vo vestibule múzea sme si mohli zahrať na jeho klávesoch. Okrem originálnych ocenení a kultových záberov hudobníka sme videli aj doteraz nezverejnené ukážky zo súkromného archívu či šatníka hviezdy – videli sme jeho rukopis, originálne listy, ktoré písal svojej manželke Katke, dotkli sme sa legendárneho svetra z natáčania muzikálu Neberte nám princeznú či videli jeho knihy zo súkromnej knižnice, o ktorých sa učíme a čítame na hodinách literatúry.

    Ďalej sme absolvovali aj ďalšie dostupné výstavy s názvom, Gotika, Renesancia a Barok, vďaka ktorým sme sa preniesli do jednotlivých období a mohli vidieť krásu umenia na vystavených exponátoch.

    Našou poslednou zastávkou v múzeu bola stála expozícia s názvom Košický zlatý poklad. Sprievodca nás vzal do trezoru, v ktorom majú vystavené všetky mince s hodnotou niekoľko miliónov eur.

    Boli sme očarení celým dňom a všetkým, čo sme videli a zažili. Vyhladovaní sme sa zastavili na pizzu a pokojne a s umeleckými, estetickými a kultúrnymi zážitkami sa pobrali domov.  

    Zapísala: Mgr. Monika Čechová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Miro Žbirka – Roky a dni.

  • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    „Cieľom vzdelania je posúvanie hraníc našich vedomostí.“ John F. Kennedy

    Dňa 5. februára 2024 sa početná skupina mladších i starších ,,mladých historikov“ z jednotlivých základných škôl stretla na pôde Gymnázia v Gelnici, aby si overila svoje vedomosti v okresnom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Našich žiakov pripravovala a sprevádzala tradične pani učiteľka PhDr. Erika Bačová. Tak ako každý rok, aj tento sa nezaobišiel bez našej účasti. Naši ,,mladí olympionici“ boli opäť úspešní a získali popredné umiestnenia!

    Do okresného kola postúpili prví dvaja úspešní riešitelia z každej kategórie, ktorí v didaktickom teste získali minimálne 60 bodov. Celý test mal hodnotu 100 bodov. Úlohou súťažiacich bolo vypracovanie didaktického testu, ktorý pozostával z otázok z regionálnej histórie, nosnej témy a obdobia prislúchajúce danému ročníku. Našu školu reprezentovali traja žiaci, dve žiačky VI. A triedy (kategória F) a žiak VII. A triedy (kategória E). Slovenská komisia 16. ročníka Dejepisnej olympiády v školskom roku 2023/2024 za nosnú tému určila rozsiahlu históriu, architektúru, legendy, povesti a pôdorysy daných ,,skvostov“ nášho krásneho Slovenska: Beckov- hrad,  Budatínsky hrad, Banská Bystrica, Banská Štiavnica- Starý zámok, Čabraď- hrad, Devín- hrad, Hlohovský zámok, Dobrá Voda- hrad, Dubnica nad Váhom- zámok, Halič- zámok, Kapušany – hrad, Lietava- hrad, Ľubovniansky hrad, Lednica- hrad, Nitriansky hrad, Smolenice- zámok. Kritérium výberu danej témy je aj prepojenie slovenských a európskych dejín a prienik medzi dejepisom a inými vyučovacími predmetmi. Napriek veľkej náročnosti a rozsiahlosti danej nosnej témy a jej odporúčanej literatúry si žiaci prípravou na danú súťaž prehĺbili svoje vedomosti o nové poznatky.

    Umiestnenie:

    Kategória F (6. ročník): 1. miesto- Nina Uličná

    Kategória E (7. ročník): 1. miesto- Michal Zimmermann

    Našim úspešným žiakom srdečne blahoželáme. Po úspešnom reprezentovaní našej školy sme si dopriali spoločný obed a diskutovali aj o náročnosti danej olympiády.

    Do krajského kola je možnosť postupu až od kategórie E (7. ročník). Našu školu tak bude reprezentovať Michal Zimmermann. Krajské kolo Dejepisnej olympiády sa uskutoční dňa 19. apríla 2024 (piatok) na pôde Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach. Postupujúcemu žiakovi držíme palce!

    Touto cestou vyjadrujem svoje osobné poďakovanie našim zúčastneným žiakom za ich vynaloženú usilovnosť, snahu, pracovitosť, cieľavedomosť a opäť skvelú reprezentáciu našej školy v okresnom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Naše pravidelné spoločné popoludňajšie stretnutia naplnené štúdiom rozsiahlej a náročnej nosnej témy a obšírnemu obdobiu prislúchajúce daným ročníkom sú dôkazom snahy a ochoty našich žiakov o rozšírenie si svojich vedomostí o nové poznatky.

    Zapísala: PhDr. Erika Bačová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná olympiáda - okresné kolo.

  • Karneval

    Karneval

    Začiatkom februára počas fašiangového obdobia sa v našej škole každoročne koná karneval pre žiakov I. stupňa.

    Karneval pripravili pedagógovia spolu so svojimi žiakmi dňa 2. februára 2024. Princezné, víly, supermani, hasiči, rôzne rozprávkové a filmové bytosti predviedli svoje kostýmy počas piatkového popoludnia. Všetci si dali na maskách záležať, boli naozaj rozmanité a kreatívne. Počas karnevalu žiaci súťažili, tancovali, zabávali sa. Nechýbalo ani občerstvenie pre žiakov a ich rodičov v podobe šišiek, čaju a v závere karnevalu aj malé darčeky pre všetky deti. Už teraz sa tešíme na ďalší fašiangový karneval v našej škole.

    Zapísala: Mgr. Viera Bednárová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

  • Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach

    Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach

    Dňa 2. februára 2024 sme sa so žiakmi V. A triedy zúčastnili exkurzie vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach. Cieľom našej cesty bola expozícia pod názvom Príroda Karpát.

    Ide o stálu prírodovednú expozíciu. Pri komentovanej prehliadke lektorkou múzea sme mali možnosť spoznávať živú a neživú prírodu Karpát. Pútavou formou sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí z histórie našej Zeme, objavili sme krásu minerálov a spoznávali rozmanitosť našej fauny a flóry.

    V múzeu sme mali možnosť zúčastniť sa aj prednášky „ Mokrade pre život “, ktorá sa konala pri príležitosti Svetového dňa mokradí, ktorý každoročne od roku 1971 pripadá na 2. február. Cieľom tohto dňa je zvýšiť povedomie ľudí o tom, prečo sú mokrade pre našu planétu dôležité.

    Po prehliadke múzea sme sa posilnili pizzou a šťastne sa vrátili vlakom domov.

    Zapísala: Mgr. Jana Miklušová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach.

  • Roma winter cup

    Roma winter cup

    Že futbal patrí dlhodobo u žiakov rómskeho etnika k záujmom, hnacím motívom, najobľúbenejším činnostiam a športom, zrejme netreba pochybovať.

    Dňa 26. januára 2024 sa preto po roku opäť konal v telocvični našej ZŠ futbalový turnaj pod názvom ROMA WINTER CUP, ktorého sa zúčastnili okrem našich žiakov aj rómski žiaci pozvaných škôl: ŠZŠ Richnava, SSŠ EDURAM Krompachy - EP Richnava a SOŠTaS Prakovce - EP Richnava. Turnaja sa mohli zúčastniť žiaci, ktorí najmä na základe svojho správania dostali dôveru a možnosť reprezentovať našu ZŠ. Hralo sa systémom každý s každým, takže každé družstvo si zahralo 3 zápasy po 2x10 minút. Každý duel niesol v sebe určitý emočný náboj, odhodlanie a túžbu po víťazstve. Najviac sa však darilo žiakom EP Richnava SSŠ EDURAM Krompachy, ktorí prešli turnajom bez prehry a právom sa mohli tešiť z 1. miesta. Na 2. mieste skončilo družstvo SOŠTaS Prakovce – EP Richnava a na 3. mieste sa umiestnilo družstvo našej ZŠ. Žiaci ŠZŠ Richnava skončili v turnaji po troch prehrách na 4. mieste. Podrobné výsledky jednotlivých zápasov môžu záujemcovia nájsť v albume fotogalérie. Touto cestou by som sa chcel poďakovať žiakom za dobrú reprezentáciu našej školy ako aj všetkým zúčastneným za dodržiavanie princípov fair-play a za ďalšiu pozitívnu spoločnú skúsenosť. Poďakovanie patrí aj kolegom Mgr. J. Baluchovi a Mgr. V. Koňakovi za pomoc pri organizovaní turnaja.     

    Zapísal: Mgr. Jaroslav Filip, sociálny pedagóg ZŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Roma winter cup.

  • Workshop finančnej gramotnosti

    Workshop finančnej gramotnosti

    V piatok 26. januára navštívili našich žiakov 3. – 8. ročníka lektori finančnej gramotnosti z občianskeho združenia Mladý podnikavec.

    Náučnou i zábavnou formou prešli účastníci základnými pojmami z oblasti životných hodnôt a potrieb, spoznávali vývoj peňazí od barterovho obchodu až po kryptomenu, pracovali s rôznymi druhmi rodinného rozpočtu, zoznamovali sa so štátmi, ktoré sú súčasťou Európskej únie a používajú euro ako peňažnú menu. Žiaci si trénovali nielen svoje komunikačné zručnosti ale i kooperatívne a kritické myslenie. Odhaľovali tajomstvá ochranných prvkov na bankovkách, riešili hádanky a rébusy. Naučili sa ako starostlivo si strážiť pomer svojich príjmov a výdavkov.

    Zapísala: Mgr. Mária Čechová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop finančnej gramotnosti.

  • Matematická olympiáda – okresné kolo

    Matematická olympiáda – okresné kolo

    Dňa 24. januára 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády kategórie Z5.

    Našu školu reprezentoval žiak piateho ročníka Filip Papcun, ktorý sa umiestnil na prvom mieste. Blahoželáme.

    Zapísala: Mgr. Anna Gregová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematická olympiáda – okresné kolo.

  • Pozvánka

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kluknava 43
    Kluknava 43
    053 51 Kluknava
  • riaditeľ: 0915 873 819
    sekretariát: +421 53 447 32 12, 0911 249 627
    ekonóm :+421 53 447 32 78
    zástupca:+421 53 447 32 12,
    elokované pracovisko Richnava: 0910 906 254

Fotogaléria