• Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    „Cieľom vzdelania je posúvanie hraníc našich vedomostí.“ John F. Kennedy

    Dňa 5. februára 2024 sa početná skupina mladších i starších ,,mladých historikov“ z jednotlivých základných škôl stretla na pôde Gymnázia v Gelnici, aby si overila svoje vedomosti v okresnom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Našich žiakov pripravovala a sprevádzala tradične pani učiteľka PhDr. Erika Bačová. Tak ako každý rok, aj tento sa nezaobišiel bez našej účasti. Naši ,,mladí olympionici“ boli opäť úspešní a získali popredné umiestnenia!

    Do okresného kola postúpili prví dvaja úspešní riešitelia z každej kategórie, ktorí v didaktickom teste získali minimálne 60 bodov. Celý test mal hodnotu 100 bodov. Úlohou súťažiacich bolo vypracovanie didaktického testu, ktorý pozostával z otázok z regionálnej histórie, nosnej témy a obdobia prislúchajúce danému ročníku. Našu školu reprezentovali traja žiaci, dve žiačky VI. A triedy (kategória F) a žiak VII. A triedy (kategória E). Slovenská komisia 16. ročníka Dejepisnej olympiády v školskom roku 2023/2024 za nosnú tému určila rozsiahlu históriu, architektúru, legendy, povesti a pôdorysy daných ,,skvostov“ nášho krásneho Slovenska: Beckov- hrad,  Budatínsky hrad, Banská Bystrica, Banská Štiavnica- Starý zámok, Čabraď- hrad, Devín- hrad, Hlohovský zámok, Dobrá Voda- hrad, Dubnica nad Váhom- zámok, Halič- zámok, Kapušany – hrad, Lietava- hrad, Ľubovniansky hrad, Lednica- hrad, Nitriansky hrad, Smolenice- zámok. Kritérium výberu danej témy je aj prepojenie slovenských a európskych dejín a prienik medzi dejepisom a inými vyučovacími predmetmi. Napriek veľkej náročnosti a rozsiahlosti danej nosnej témy a jej odporúčanej literatúry si žiaci prípravou na danú súťaž prehĺbili svoje vedomosti o nové poznatky.

    Umiestnenie:

    Kategória F (6. ročník): 1. miesto- Nina Uličná

    Kategória E (7. ročník): 1. miesto- Michal Zimmermann

    Našim úspešným žiakom srdečne blahoželáme. Po úspešnom reprezentovaní našej školy sme si dopriali spoločný obed a diskutovali aj o náročnosti danej olympiády.

    Do krajského kola je možnosť postupu až od kategórie E (7. ročník). Našu školu tak bude reprezentovať Michal Zimmermann. Krajské kolo Dejepisnej olympiády sa uskutoční dňa 19. apríla 2024 (piatok) na pôde Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach. Postupujúcemu žiakovi držíme palce!

    Touto cestou vyjadrujem svoje osobné poďakovanie našim zúčastneným žiakom za ich vynaloženú usilovnosť, snahu, pracovitosť, cieľavedomosť a opäť skvelú reprezentáciu našej školy v okresnom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Naše pravidelné spoločné popoludňajšie stretnutia naplnené štúdiom rozsiahlej a náročnej nosnej témy a obšírnemu obdobiu prislúchajúce daným ročníkom sú dôkazom snahy a ochoty našich žiakov o rozšírenie si svojich vedomostí o nové poznatky.

    Zapísala: PhDr. Erika Bačová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná olympiáda - okresné kolo.

  • Karneval

    Karneval

    Začiatkom februára počas fašiangového obdobia sa v našej škole každoročne koná karneval pre žiakov I. stupňa.

    Karneval pripravili pedagógovia spolu so svojimi žiakmi dňa 2. februára 2024. Princezné, víly, supermani, hasiči, rôzne rozprávkové a filmové bytosti predviedli svoje kostýmy počas piatkového popoludnia. Všetci si dali na maskách záležať, boli naozaj rozmanité a kreatívne. Počas karnevalu žiaci súťažili, tancovali, zabávali sa. Nechýbalo ani občerstvenie pre žiakov a ich rodičov v podobe šišiek, čaju a v závere karnevalu aj malé darčeky pre všetky deti. Už teraz sa tešíme na ďalší fašiangový karneval v našej škole.

    Zapísala: Mgr. Viera Bednárová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

  • Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach

    Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach

    Dňa 2. februára 2024 sme sa so žiakmi V. A triedy zúčastnili exkurzie vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach. Cieľom našej cesty bola expozícia pod názvom Príroda Karpát.

    Ide o stálu prírodovednú expozíciu. Pri komentovanej prehliadke lektorkou múzea sme mali možnosť spoznávať živú a neživú prírodu Karpát. Pútavou formou sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí z histórie našej Zeme, objavili sme krásu minerálov a spoznávali rozmanitosť našej fauny a flóry.

    V múzeu sme mali možnosť zúčastniť sa aj prednášky „ Mokrade pre život “, ktorá sa konala pri príležitosti Svetového dňa mokradí, ktorý každoročne od roku 1971 pripadá na 2. február. Cieľom tohto dňa je zvýšiť povedomie ľudí o tom, prečo sú mokrade pre našu planétu dôležité.

    Po prehliadke múzea sme sa posilnili pizzou a šťastne sa vrátili vlakom domov.

    Zapísala: Mgr. Jana Miklušová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach.

  • Roma winter cup

    Roma winter cup

    Že futbal patrí dlhodobo u žiakov rómskeho etnika k záujmom, hnacím motívom, najobľúbenejším činnostiam a športom, zrejme netreba pochybovať.

    Dňa 26. januára 2024 sa preto po roku opäť konal v telocvični našej ZŠ futbalový turnaj pod názvom ROMA WINTER CUP, ktorého sa zúčastnili okrem našich žiakov aj rómski žiaci pozvaných škôl: ŠZŠ Richnava, SSŠ EDURAM Krompachy - EP Richnava a SOŠTaS Prakovce - EP Richnava. Turnaja sa mohli zúčastniť žiaci, ktorí najmä na základe svojho správania dostali dôveru a možnosť reprezentovať našu ZŠ. Hralo sa systémom každý s každým, takže každé družstvo si zahralo 3 zápasy po 2x10 minút. Každý duel niesol v sebe určitý emočný náboj, odhodlanie a túžbu po víťazstve. Najviac sa však darilo žiakom EP Richnava SSŠ EDURAM Krompachy, ktorí prešli turnajom bez prehry a právom sa mohli tešiť z 1. miesta. Na 2. mieste skončilo družstvo SOŠTaS Prakovce – EP Richnava a na 3. mieste sa umiestnilo družstvo našej ZŠ. Žiaci ŠZŠ Richnava skončili v turnaji po troch prehrách na 4. mieste. Podrobné výsledky jednotlivých zápasov môžu záujemcovia nájsť v albume fotogalérie. Touto cestou by som sa chcel poďakovať žiakom za dobrú reprezentáciu našej školy ako aj všetkým zúčastneným za dodržiavanie princípov fair-play a za ďalšiu pozitívnu spoločnú skúsenosť. Poďakovanie patrí aj kolegom Mgr. J. Baluchovi a Mgr. V. Koňakovi za pomoc pri organizovaní turnaja.     

    Zapísal: Mgr. Jaroslav Filip, sociálny pedagóg ZŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Roma winter cup.

  • Workshop finančnej gramotnosti

    Workshop finančnej gramotnosti

    V piatok 26. januára navštívili našich žiakov 3. – 8. ročníka lektori finančnej gramotnosti z občianskeho združenia Mladý podnikavec.

    Náučnou i zábavnou formou prešli účastníci základnými pojmami z oblasti životných hodnôt a potrieb, spoznávali vývoj peňazí od barterovho obchodu až po kryptomenu, pracovali s rôznymi druhmi rodinného rozpočtu, zoznamovali sa so štátmi, ktoré sú súčasťou Európskej únie a používajú euro ako peňažnú menu. Žiaci si trénovali nielen svoje komunikačné zručnosti ale i kooperatívne a kritické myslenie. Odhaľovali tajomstvá ochranných prvkov na bankovkách, riešili hádanky a rébusy. Naučili sa ako starostlivo si strážiť pomer svojich príjmov a výdavkov.

    Zapísala: Mgr. Mária Čechová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop finančnej gramotnosti.

  • Matematická olympiáda – okresné kolo

    Matematická olympiáda – okresné kolo

    Dňa 24. januára 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády kategórie Z5.

    Našu školu reprezentoval žiak piateho ročníka Filip Papcun, ktorý sa umiestnil na prvom mieste. Blahoželáme.

    Zapísala: Mgr. Anna Gregová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematická olympiáda – okresné kolo.

  • Pozvánka

  • Olympijský odznak všestrannosti

    Olympijský odznak všestrannosti

    V školskom roku 2023/2024 sa naša základná škola zapojila do projektu Slovenského olympijského a športového výboru pod názvom „Olympijský odznak všestrannosti“.

    Niečo málo o projekte:

    Zapojenie čo najväčšieho počtu žiakov v školách s cieľom rozvíjať pravidelný pohybový všestranný rozvoj žiakov. V určenom termíne sa učiteľ spolu so žiakmi snaží o získanie Odznaku všestrannosti realizovaním batérie 6 disciplín.

    Všestranný rozvoj

    Chceme spoločne s učiteľmi deťom ukázať, že keď sa budú venovať pravidelným pohybovým aktivitám, zlepšia sa ich pohybové schopnosti. Dôležité je sledovanie športového vývoja detí a to hlavne u tých menej nadaných. Viac o projekte https://www.olympic.sk/olov.

    Disciplíny

    Výber disciplín je koncipovaný tak, aby zahŕňal všetky pohybové schopnosti, Ktoré tvoria obsah športového výkonu – silu, rýchlosť a vytrvalosť. Zohľadňuje možnosti realizácie na základných školách a bol kompatibilný s testovacou batériou Eurofit.           

    Cieľovou skupinou projektu boli žiaci 6. A, 7. A, 8. A triedy. Najlepší žiaci mohli získať bronzový, strieborný alebo zlatý odznak. Žiaci ktorým, sa najviac darilo a zároveň, za svoje výkony dostali aj odznak sú: Liliana Brutovská, Michal Zimmermann, Pavol Kurilla, Mattiás Papcun. Blahoželáme.

    Zapísal: Mgr. Jozef Baluch, učiteľ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský odznak všestrannosti.

  • Vianoce – čas radosti, veselosti, stretnutí s rodinou, priateľmi a známymi

    Vianoce – čas radosti, veselosti, stretnutí s rodinou, priateľmi a známymi

    Mesiac december sa v našej škole niesol v príprave na vianočné sviatky. Žiaci spolu s pani učiteľkami vyrábali vianočné dekorácie, učili sa koledy, nacvičovali scénky a tančeky na vianočné vystúpenie.

    Týždeň pred Vianocami -14. decembra 2023 sa v našej škole prvýkrát uskutočnila besiedka, ktorá vo všetkých prítomných prebudila pravú vianočnú náladu, pokoj a očakávanie najkrajších sviatkov v roku. Súčasťou tohto popoludnia boli vianočné trhy, na ktorých si rodičia a príbuzní mohli za symbolickú sumu nakúpiť pekné vianočné dekorácie a tiež aj burza kníh, ktoré na výmenu doniesli naši žiaci a učitelia, aby aj takto podporili u žiakov kladný vzťah k čítaniu.

    V závere bolo pripravené malé pohostenie a nechýbal ani vianočný punč.

    Ďakujeme vedeniu našej školy, všetkým pani učiteľkám a žiakom, ktorí sa podieľali na príprave tohto dňa a najviac rodičom našich žiakov, ktorí prijali pozvanie a prišli podporiť svoje deti v ich vystúpení a spolu s nami strávili jedno pekné predvianočné popoludnie.

    Zapísala: Mgr. Viera Bednárová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce – čas radosti, veselosti, stretnutí s rodinou, priateľmi a známymi.

  • Vianočná burza kníh

    Vianočná burza kníh

    Vianočná burza kníh – pod týmto názvom sa niesla krásna akcia, ktorá sa na pôde našej školy konala tento rok po prvýkrát 14. decembra 2023 a bola súčasťou vianočných trhov.

    Žiaci, zamestnanci a všetci priatelia našej školy boli vyzvaní, aby sfúkli prach zo svojich domácich knižníc a priniesli do školy všetky tie knihy (prevažne detské), ktoré už nepovažujú za potrebné, prečítané, nepoužívané, zaberajúce miesto. V škole ich zozbierala pani učiteľka Mgr. Lenka Kluknavská, vedúca našej školskej knižnice a následne všetky tieto knihy boli žiakom ponúknuté na výmenu na vianočnej burze kníh. Všetci si mohli svoje prinesené knihy bez poplatku vymeniť za iné a obohatiť si tak svoju domácu knižnicu o nové knihy. Bez nového majiteľa ostalo len zopár kníh, ktoré si našli svoje nové miesto v školskej knižnici, kde budú čakať na svojich čitateľov.Veríme, že sa žiakom ich nové knihy páčia a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto vydarenej akcie.

    Zapísala: Mgr. Lenka Kluknavská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná burza kníh.

  • Mix vybíjaná – Gymnázium Krompachy

    Mix vybíjaná – Gymnázium Krompachy

    O tom, že je vybíjaná obľúbeným športom našich detí, nemožno pochybovať. Veď toľko zápalu, nadšenia a oduševnenia z hry, ktoré predviedli počas druhého kola o najšportovejšiu školu Krompách a okolia, im môžu závidieť mnohí dospelí.

    Turnajové zápolenia prebiehali v priestorom Krompašského gymnázia a hralo sa systémom každý s každým. Turnaj sa konal dňa 14. decembra 2023 a zúčastnili sa ho tieto školy: Gym. Krompachy, ZŠ Kluknava, ZŠ Margecany a  ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy. Po vyrovnaných súbojoch sa najviac tešili žiaci ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy. Naši žiaci obsadili nepopulárne 4. miesto, no svojimi výkonmi vôbec za svojimi súpermi nezaostávali. Žiakom chcem poďakovať, zato, že na každom športovom podujatí robia výborne meno našej škole a taktiež obci.

    Ďakujeme, za pozvanie na turnaj a už sa tešíme na nové športové zážitky. Žiakov na turnaji sprevádzal Mgr. Jozef Baluch  

    Zapísal: Mgr. Jozef Baluch, učiteľ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mix vybíjaná – Gymnázium Krompachy.

  • List Ježiškovi

    List Ježiškovi

    V krásnom a čarovnom predvianočnom čase žiaci V. B triedy s veľkým nadšením a odhodlaním vyjadrili svoje priania formou ,,Listu pre Ježiška.

    Každé dieťa má svoje vlastné priania a túžby. Vianoce sú práve preto ideálnym časom na splnenie týchto ich prianí. Žiaci V. B triedy napísali list Ježiškovi, prostredníctvom ktorého vyjadrili svoje priania, často pretavené do podoby  kresby. Pre svojich blízkych si želali hlavne zdravie, šťastie, lásku a porozumenie. Niekoľkými slovami vyjadrili aj svoju túžbu po skromnom darčeku. Ako triedna učiteľka som k týmto listom pridala aj sprievodný list, v ktorom som vyjadrila svoju prosbu o podporu Ježiška pri naplnení ich snov. Súčasťou podujatia bola aj živá a bohatá diskusia o tradičných vianočných sviatkoch i o tom, ako ich prežívajú vo svojich rodinách.

    Zapísala: PhDr. Erika Bačová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album List Ježiškovi.

  • Daj veciam novú šancu

    Daj veciam novú šancu

    Žiaci 1. stupňa vyrábali počas novembrových dní rôzne dekorácie, hračky, ozdoby, darčeky a iné predmety z odpadového materiálu. Dali tak veciam "novú šancu" ich využitia a hľadali spôsob ďalšej recyklácie odpadového materiálu. 

    Na recykláciu použili papier (staré noviny, časopisy, kartón,  krabice, starý baliaci papier), sklo (fľaše) , textil (staré oblečenie), plast (vrchnáky, gombíky, plastové fľaše, TetraPak obaly a iné.)

    Výstavka uvedených výrobkov sa uskutočnila na chodbe pavilónu 1. stupňa. 

    Zapísala: Mgr. Michaela Hvizdošová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Daj veciam novú šancu.

  • Ruské slovo - krajské kolo

    Ruské slovo - krajské kolo

    Dňa 8. decembra 2023 sa uskutočnilo krajské kolo súťaže Ruské slovo. 

    Tohtoročná téma bola: Profesia. Zúčastnilo sa vyše 115 žiakov zo základných a stredných škôl. Našu školu reprezentovali dve žiačky. Mia Lenártová z III. A triedy a Nina Lenártová z VIII. A triedy. Mia Lenártová sa umiestnila na 2. mieste v I.kategórií a Nina Lenártová sa umiestnila na prvom mieste v III. kategórii s postupom do celoslovenského kola. Srdečne blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole.

    Zapísala : PaedDr. Zuzana Lenartová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ruské slovo - krajské kolo.

  • Návšteva detí z MŠ Kluknava

    Návšteva detí z MŠ Kluknava

    Aj tento rok, dňa 7. decembra 2023, nás prišli pozrieť deti z materskej školy v Kluknave, ktorí sa v nasledujúcom školskom roku stanú prvákmi.

    Prišli v sprievode svojej pani učiteľky Dagmar. V tomto krásnom predvianočnom období ich vo svojej triede privítali naši prváci, ktorí im ukázali, čo všetko sa už stihli naučiť. Samozrejme, všetci sa spolu aj učili. Zimný a predvianočný čas nám ponúkol množstvo pekných úloh a aktivít, tak si mohli predškoláci vyskúšať, aký je to pocit byť v škole a stať sa aspoň na chvíľu ozajstným školákom. Musíme uznať, že budúci prváci sú veľmi šikovní. Počas tejto milej návštevy si ešte mohli škôlkari vyskúšať písať na veľkú tabuľu, pozrieť si školský klub detí, kde ich čakalo malé pohostenie a kde sa mohli sa chvíľu pohrať so svojimi staršími kamarátmi. Na záver sme si navzájom odovzdali darčeky, popriali si krásne Vianoce a rozlúčili sa.

    Veríme, že si budúci prváčikovia vďaka tejto skúsenosti uvedomili, že zo školy netreba mať  strach a obavy, pretože škola nie je len o čítaní, písaní či počítaní, ale aj o zábave, zážitkoch a nových kamarátstvach.

    Spoločne sme prežili pekné chvíle, preto sa tešíme na ďalšie stretnutie.

    Zapísala: Mgr. Monika Čechová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva detí z MŠ Kluknava.

  • Mikuláš

    Mikuláš

    „Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý, každý rok nosievaš do okien dary. Mikuláš, Mikuláš, ty veľký svätý, každý rok myslievaš na dobré deti.“

    Ani tento rok sv. Mikuláš nezabudol na dobré deti v našej škole. V stredu 6. decembra deti privítali sv. Mikuláša, ktorý prišiel so svojím pomocníkom anjelikom. Keďže vedel, že sú tu len dobré a poslušné deti, čertovi dal voľno. Deti potešili Mikuláša a anjela krásnymi básničkami, piesňami, modlitbami aj kresbami. Mikuláš odmenil snahu a nebojácnosť detí špeciálnym balíčkom, ktorý im bude pripomínať toto krásne obdobie. Každý si v balíčku našiel vianočnú misku a čokoládové guličky do mliečka. Mikulášsky balíček pripravila Rada rodičov, za čo im srdečne ďakujeme. V neposlednom rade patrí poďakovanie aj vedeniu školy za organizáciu a pedagógom, ktorí sa aktívne zapojili a podujali sa pomôcť sv. Mikulášovi.

    Zapísala: Mgr. Monika Brutovská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

  • Dejepisná olympiáda - školské kolo

    Dejepisná olympiáda - školské kolo

    Dejepisná olympiáda patrí na našej škole medzi významné súťaže, v ktorej naši žiaci každoročne dosahujú popredné miesta. Jej školské kolo sa uskutočnilo dňa 5. decembra 2023 a pre aktívnych žiakov šiesteho a siedmeho ročníka ho pripravila a zorganizovala tradične p. učiteľka PhDr. Erika Bačová.

    Súťaže sa zúčastnilo 13 žiakov. Súťažiaci boli rozdelení podľa ročníkov do dvoch kategórií. Kategória F- žiaci 6. ročníka a kategória E- žiaci 7. ročníka. Školské kolo prebiehalo formou vypracovania didaktického testu, ktorý obsahoval úlohy z monotematického celku a príslušného učiva pre dané ročníky. Celý test mal hodnotu 100 bodov. Úspešnými riešiteľmi sú súťažiaci, ktorí dosiahli minimálne 60% (60 bodov) z maximálneho možného počtu bodov. Do okresného kola postupujú prví dvaja úspešní riešitelia z každej kategórie. Cieľom a poslaním Dejepisnej olympiády je prehlbovať, rozširovať a upevňovať vedomosti z dejín, podporovať nové formy tvorivej práce žiakov pri poznávaní dejín, vzbudzovať záujem a pestovať u žiakov kladný vzťah k histórií s dôrazom na dejiny Slovenska.

    Umiestnenie:

    Kategória F (6. ročník)

    1. miesto- Nina Uličná, 2. miesto- Aneta Vaščáková, 3. miesto- Natália Hoppejová

    Kategória E (7. ročník)

    1. miesto- Michal Zimmermann, 2. miesto- Noemi Ringošová, 3. miesto- Markus Demeter

    V školskom roku 2023/2024 sa slovenská komisia Dejepisnej olympiády rozhodla určiť v rámci monotematickej časti úlohy týkajúce sa slovenských hradov, kaštieľov a zámkov. Kritérium výberu danej témy je aj prepojenie slovenských a európskych dejín. Pre kategórie F (6. ročník) a E (7. ročník) komisia DO vybrala históriu a architektúru daných ,,skvostov“ nášho krásneho Slovenska: Devín- hrad, Hlohovský zámok, Beckov- hrad, Nitriansky hrad, Banská Bystrica, Budatínsky hrad, Čabraď- hrad, Kapušany – hrad, Dobrá Voda- hrad, Dubnica nad Váhom- zámok, Halič- zámok, Lietava- hrad, Ľubovniansky hrad, Smolenice- zámok, Banská Štiavnica- Starý zámok, Lednica- hrad. Súčasťou okresného kola DO budú aj úlohy prislúchajúce danému ročníku a regionálne dejiny. Napriek veľkej náročnosti a rozsiahlosti danej nosnej témy a jej odporúčanej literatúry pevne verím, že naši ,,mladí olympionici“ budú aj vďaka našim spoločným popoludňajším stretnutiam, pracovitosti a cieľavedomosti opäť úspešní. Okresné kolo sa uskutoční na pôde Gymnázia v Gelnici dňa 5. februára 2024 (pondelok).

    Touto cestou vyjadrujem svoje osobné poďakovanie všetkým zúčastneným žiakom za ich vynaloženú usilovnosť, snahu a overenie si svojich vedomostí v školskom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Postupujúcim súťažiacim srdečne blahoželáme a držíme palce na okresnom kole!

    Zapísala: PhDr. Erika Bačová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná olympiáda - školské kolo.

  • Florbal – okresné kolo starších žiačok

    Florbal – okresné kolo starších žiačok

    Dňa 1. decembra 2023 sa v priestoroch našej telocvične konalo okresné kolo vo florbale dievčat. Do dievčenskej súťaže sa prihlásilo 10 družstiev základných škôl okresu Gelnica.

    Naše družstvo bolo zložené z dievčat od šiesteho po ôsmy ročník. Dievčatá sa predstavili základnej skupine B. Po postupe zo skupiny, sme v semifinále zdolali 1:0 dievčatá zo ZŠ Gelnica. Vo finále sme bohužiaľ nestačili na výborne hrajúce družstvo ZŠ Jaklovce.  

    Dievčatá podali veľmi pekný výkon, odhodlane bojovali o každú loptičku. Ako najmladší tím na turnaji si zaslúžia absolutórium. Maximálne nasadenie im nakoniec prinieslo pódiové umiestnenie – 2. miesto. Dievčatám gratulujeme k výbornej reprezentácii školy a tešíme sa na ďalšie športové súťaže.

    Súpiska našich zúčastnených dievčat: Alexandra Lisá, Nina Lenártová, Noemi Ringošová, Alica Tomašová, Kristína Dunková, Dominika Mireková, Aneta Vaščáková, Liliana Brutovská.

    Dievčatá na súťaž pripravovali a na turnaji sprevádzali Mgr. Jozef Baluch a Mgr. Vladimír Koňak.

    Zapísal: Mgr. Jozef Baluch, učiteľ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbal – okresné kolo starších žiačok.

  • Čo vieme o Maši Haľamovej - školská súťaž

    Čo vieme o Maši Haľamovej  - školská súťaž

    Dňa 28. novembra 2023 prebehla v našej škole  súťaž Čo vieme o ... -  tentoraz o slovenskej poetke, autorke literatúry pre mládež, prekladateľke a redaktorke Maši Haľamovej,  pri príležitosti  115. výročia jej narodenia. Maša Haľamová je jednou z najvýznamnejších predstaviteliek slovenskej poézie 20. storočia nadväzujúca na tradície slovenskej moderny. Jej dielo bolo preložené do 9 jazykov a vyníma sa osobitným rukopisom.

    Súťaž sa konala v VIII. B triede pod vedením vyučujúcich SJL: Mgr. Moniky Čechovej, Mgr. Anny Kaprálovej a Mgr. Magdalény Ferencovej. Súťaže sa zúčastnili dvaja zástupcovia z každej triedy druhého stupňa – spolu 13 dvojíc. Tí sa museli popasovať s rôznymi disciplínami: Míľniky života, Rýchly postreh, Rozbor básne, Obrázkové sudoku, Puzzle, Tajnička a Cinquain. Počas celej súťaže vládla príjemná atmosféra. Žiaci s chuťou a nadšením prechádzali jednotlivými disciplínami, pričom získali nové vedomosti o autorke, jej živote a diele, ale aj zručnosti v disciplínach – Obrázkové sudoku, Puzzle a Cinquain.

    Výsledky súťaže:

    1. miesto: VIII. A trieda (Nina Lenártová, Filip Ferenc)

    2. miesto: VII. A trieda (Samuel Cakl, Michal Zimmermann)

    3. miesto: VI. A trieda (Nina Uličná, Natália Hoppejová) a V. A trieda (Emil Zimmermann, Filip Papcun)          

    Výhercom zo srdca blahoželáme, ale oceňujeme aj prácu dvojíc z ostatných tried za ich snahu, ochotu a radosť reprezentovať svoju triedu. Tešíme sa na ďalší ročník tejto školskej súťaže v budúcom školskom  roku.

    Zapísala: Mgr. Magdaléna Ferencová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Čo vieme o Maši Haľamovej - školská súťaž.

  • Florbal – okresné kolo starších žiakov

    Florbal – okresné kolo starších žiakov

    Dňa 27. novembra 2023 v telocvični našej školy prebehol ďalší ročník súťaže vo florbale v kategórii starších žiakov.

    Okresného kola sa zúčastnilo desať škôl, vrátane našej. Naši chlapci si počínali veľmi dobre, keď si obetavým výkonom vybojovali 3. miesto. Turnajová atmosféra bola skvelá vo všetkých ohľadoch - pekné akcie, bojovnosť, emócie, góly i nečakané výsledky. Víťazmi a postup do krajského kola si vybojovali žiaci zo ZŠ Gelnica. Blahoželáme!

    Zapísal: Mgr. Marcel Hudák, učiteľ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbal – okresné kolo starších žiakov .

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kluknava 43
    Kluknava 43
    053 51 Kluknava
  • riaditeľ: 0915 873 819
    sekretariát: +421 53 447 32 12, 0911 249 627
    ekonóm :+421 53 447 32 78
    zástupca:+421 53 447 32 12,
    elokované pracovisko Richnava: 0910 906 254

Fotogaléria